Vier nieuwe patiënten met coronavirus in St Jansdal

FLEVOLAND • Wo 11 maart 2020 | 20:15 • Woensdag 11 maart 2020 | 20:15

In ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis, waar ook inwoners van Flevoland worden behandeld. Waar de vier nieuwe patiënten wonen is niet bekendgemaakt.

Volgens het ziekenhuis zijn twee patiënten opgenomen en twee patiënten zijn na beoordeling weer naar huis gegaan. Vanwege de nieuwe gevallen volgt ook een nieuw contactonderzoek onder medewerkers en patiënten. Bij de thuispatiënten neemt de GGD verdere acties.

De opgenomen patiënten worden verpleegd in isolatie. Patiënten die in contact zijn geweest met deze patiënten worden geïsoleerd verpleegd en nauwkeurig gecontroleerd op ziekteverschijnselen. St Jansdal zegt nauw contact met GGD Noord Oost Gelderland te onderhouden.

De besmettingen hebben volgens het St Jansdal vooralsnog geen gevolgen voor de patiëntenzorg. Alle geplande operaties en (polikliniek)bezoeken gaan gewoon door.

Het ziekenhuis heeft wel extra voorzorgsmaatregelen genomen. Het vraagt patiënten en bezoekers niet te komen bij luchtwegklachten (hoesten, benauwdheid en/of koorts vanaf 38 graden). Ook biedt het St Jansdal patiënten de mogelijkheid om een telefonisch consult aan te vragen in plaats van een reguliere afspraak. Medewerkers schudden tijdelijk geen handen meer en patiënten mogen maar twee bezoekers per dag ontvangen.

Maandag werd bekendgemaakt dat een patiënt uit Harderwijk het virus onder de leden had.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel