'Voorkom dat supermarkten straks geen voedsel voor ouderen meer hebben'

ALMERE • Za 14 maart 2020 | 20:06 • Zaterdag 14 maart 2020 | 20:06

Het stadsbestuur van de gemeente Almere moet dringend met supermarkten in de stad om de tafel gaan zitten. Zo kan volgens Respect! Almere voorkomen worden dat ouderen en hulpbehoevenden straks geen eten meer hebben.

Supermarkten worden massaal leeggekocht door mensen die spullen inslaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Respect! vindt dat snel actie ondernomen moet worden om de kwetsbare groepen in onze samenleving te beschermen. Voor hen is het soms lastiger om aan voldoende boodschappen te komen omdat ze minder mobiel zijn. "Er is kennelijk geen respect voor ouderen of zwakkeren in onze samenleving die hiervan de dupe kunnen worden”, legt fractievoorzitter René Eekhuis uit.

Uit het overleg met de supermarkten moet een oplossing voor dit probleem komen. Een voorstel van Respect! is dat er speciale openingstijden komen voor de kwetsbare groep. Ook zou het aantal producten dan mensen per keer mee kunnen nemen beperkt moeten zijn. "Er moet echt effectief en creatief samengewerkt worden om hier respectvol mee om te gaan”, zegt Eekhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel