Eerste besmetting Urk, en nog twee elders in provincie

FLEVOLAND • Di 17 maart 2020 | 16:47 • Dinsdag 17 maart 2020 | 16:47

Op Urk is een eerste coronabesmetting vastgesteld. Het gaat om een 81-jarige vrouw die al enkele dagen klachten had. De vrouw is zondag per ambulance naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek gebracht.

Zoals bij elke vastgestelde besmetting bespreekt de GGD nu samen met de patiënt wat de consequenties van de testuitslag zijn. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken of andere gezinsleden mogelijk besmet zijn. Ook andere contacten van de besmette persoon worden in beeld gebracht.

Zaterdag werd ook al enige tijd een besmetting op Urk gemeld, maar volgens de GGD ging het daarbij uiteindelijk om iemand die naar Dronten was verhuisd.

Sinds maandag zijn in de rest van Flevoland ook twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Van deze patiënten is geen leeftijd, geslacht of woonplaats bekendgemaakt. In totaal zijn nu 25 Flevolanders met zekerheid besmet geraakt met het coronavirus.

Mogelijk zijn er meer mensen besmet, omdat lang niet meer iedereen met ziekteverschijnselen wordt getest. Mensen uit kwetsbare groepen, zoals ouderen boven de 70 jaar en mensen met chronische ziekten, worden wel getest als de huisarts dat nodig vindt. In ziekenhuizen wordt sneller tot testen overgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel