Peggy is coronavrij: 'Ik heb een traantje weggepinkt'

ZEEWOLDE • Do 19 maart 2020 | 21:49 • Donderdag 19 maart 2020 | 21:49

Peggy Klein en Roel Zwanikken hebben turbulente weken achter de rug. Na een vakantie in Italië werd bij Peggy het coronavirus vastgesteld. Ze was daarmee de eerste coronapatiënt in Flevoland. Nu is ze als tweede in Flevoland genezen en wil ze graag vertellen hoe ze de weken heeft ervaren.

Haar vakantie in Sëlva, Zuid-Tirol, begon goed. Ze had het met haar gezin erg naar haar zin. "Toen wij er waren was er ook nog niks aan de hand en het was geen risicogebied." De laatste avond hoorden ze dat er een besmetting in het gebied was. "De volgende ochtend gingen we naar huis en maakten we ons geen zorgen. Toen kreeg ik klachten."

'Nooit gedacht dat het corona was'
Peggy begon te rillen, te hoesten en had koorts. Het gezin bleef uit voorzorg thuis en hield de kinderen ook weg van school. "Toen hebben we de dokter ingeschakeld." Peggy had geen moment gedacht dat ze corona had toen het werd vastgesteld. "Ze gingen het gewoon voor de zekerheid even testen." Bij Roel is het virus niet officieel vastgesteld maar hij vertoonde wel symptomen. Hij had spierpijn, koorts en had last van benauwdheid. "Ik heb het heel anders ervaren dan Peggy. Zij had er veel meer last van."

Foto: Google Maps


Sëlva in Italië. Foto: Google Maps

Lastig om juiste woorden te vinden
Peggy vindt het lastig om de juiste woorden aan de situatie te geven. "Ik kan wel zeggen maak je niet te druk maar voor iedereen openbaart het zich op een andere manier en iedereen ervaart het anders. De ene familie heeft niks en bij de ander ligt er een aan de beademing." Daarom geeft ze aan het wel serieus te nemen en goed voor jezelf te zorgen en ook voor de medemens.

Schaad geen anderen
Verder vindt het tweetal het erg belangrijk dat als mensen laconiek zijn over het virus ze vooral geen andere mensen daarmee schaden. "En als je juist angstig bent, schiet dan niet in een kramp."

Inmiddels gaat alles goed met het gezin. "Ik heb een traantje gelaten toen de GGD vertelde dat ik coronavrij was", aldus Peggy.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel