Nieuwe manier van doneren aan VoedselLoket

ALMERE • Za 21 maart 2020 | 10:36 • Zaterdag 21 maart 2020 | 10:36

De PvdA in Almere heeft in samenspraak met het VoedselLoket Almere een nieuwe manier bedacht waarop mensen producten kunnen doneren. Verspreid over de stad is er een aantal adressen waar mensen hun boodschappen kunnen brengen.

Normaal gesproken staan vrijwilligers van het VoedselLoket eens in de zoveel tijd in een supermarkt. Ze vragen mensen die boodschappen doen om dan ook een paar producten voor het loket te kopen en deze te doneren. Met de huidige regels tegen de verspreiding van het coronavirus is die actie niet meer mogelijk. Maar het Voedselloket heeft natuurlijk nog wel producten nodig.

De PvdA heeft nu adressen bekendgemaakt waar voedsel ingezameld wordt. Mensen die producten willen doneren kunnen ze daar voor de deur zetten. Na het aanbellen kunnen ze dan een stukje weglopen, zodat onnodig contact voorkomen wordt.

Vooral producten als aardappelpuree, zout, meel en smeerkaas kan het VoedselLoket goed gebruiken, aldus de PvdA. Wie liever niet extra lang in de supermarkt is, kan ook een gift overmaken naar de politieke partij. Die zorgt er dan voor dat van het geld boodschappen worden gedaan en de producten bij het VoedselLoket terechtkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel