Luchtfilterbedrijf schakelt over op mondmaskers

ALMERE • Di 24 maart 2020 | 18:14 • Dinsdag 24 maart 2020 | 18:14

Voor het Almeerse bedrijf Fiber Filtration waait de wind opeens uit een heel andere hoek. Eigenlijk produceert het bedrijf luchtfilters voor in ziekenhuizen en bij grote bedrijven. De luchtfilters zorgen ervoor dat fijnstof uit de lucht wordt gefilterd, zodat de lucht schoner wordt.

Maar het doek dat voor de luchtfilters wordt gebruikt, is hetzelfde doek dat gebruikt wordt in mondkapjes. En aan dat laatste is momenteel een groot tekort. Dat betekent drukke tijden voor het Almeerse bedrijf. "De vraag is of wij materialen kunnen leveren voor mondmaskers en of we zelf ademhalingsbescherming kunnen leveren", aldus directeur David de Vreede.

Zo heeft het Almeerse bedrijf onlangs filterdoek geleverd aan de Universiteit van Antwerpen. Daar worden er FFP2-maskers van gemaakt. Dat zijn maskers met een officieel veiligheidskeurmerk die dan weer in ziekenhuizen kunnen worden gebruikt. De materialen voor de mondmaskers komen uit België en Italië. "Dit weekend was het even heel spannend omdat Italië besloot om bedrijven te sluiten. Maar omdat wij als vitale onderneming zijn bestempeld, mochten we openblijven."

Er is veel vraag, maar dat betekent niet dat het momenteel booming business is voor Fiber Filtration. "Dat valt tegen want onze vaste klanten in de horeca en industrie zijn weggevallen. Bijvoorbeeld omdat horecazaken technisch onderhoud uitstellen omdat de zaken gesloten zijn. En de filterdoeken leveren we tegen dezelfde tarieven als voor de coronacrisis. Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen en toch ons hoofd boven water houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel