Coronatest uitsluitend nog in ziekenhuis

FLEVOLAND • Wo 25 maart 2020 | 10:14 • Woensdag 25 maart 2020 | 10:14

Flevolanders worden vanaf nu uitsluitend nog in het ziekenhuis getest op corona. Volgens de GGD is daartoe besloten omdat het aantal patiënten met Covid-19 snel toeneemt en vooral ook omdat er een tekort aan testmateriaal dreigt.

De GGD volgt de conclusie van het RIVM dat het thuis testen van patiënten geen meerwaarde heeft voor de zorg in de thuissituatie. Mocht een patiënt zo ziek worden dat hij of zij naar het ziekenhuis wordt gebracht, zal de patiënt daar worden getest.

Dit betekent volgens de GGD ook dat alle informatie over besmettingen in Flevoland vanaf nu uitsluitend van de ziekenhuizen komt. Volgens de GGD is er in alle gevallen sprake van informatie over het topje van de ijsberg, omdat de GGD ervan uitgaat dat lang niet alle mensen met corona-achtige klachten in beeld zijn bij de GGD.

Wanneer inwoners contact opnemen met de huisarts, worden ze alleen beoordeeld op het klinische beeld en op basis daarvan wordt geadviseerd om thuis uit te zieken of wordt opname in het ziekenhuis georganiseerd.

Zorghotels
De GGD zegt al een flinke toename van druk in de zorg te zien. Om die reden wordt gekeken of er locaties in de regio kunnen worden ingericht als zorghotels. In deze hotels zouden patiënten kunnen worden ondergebracht die te ziek zijn om thuis of in een zorginstelling te verblijven, maar die niet ziek genoeg zijn om naar het ziekenhuis te moeten. Ook patiënten die uit het ziekenhuis zijn ontslagen, maar nog niet terug naar huis kunnen, zouden er kunnen worden ondergebracht.

De GGD bekijkt op dit moment samen met de Flevolandse gemeenten welke locaties in de regio als zorghotel zouden kunnen dienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel