Opruimwoede zorgt voor veel afvaldumpingen

ALMERE • Wo 25 maart 2020 | 23:00 • Woensdag 25 maart 2020 | 23:00

Veel inwoners van Almere ergeren zich groen en geel aan de afvaldumpingen bij hen in de buurt. Wegens coronamaatregelen zitten veel mensen thuis. Het is mooi weer en dus gaan mensen hun schuren en zolders opruimen. In plaats dat zij zelf hun grofvuil naar een milieustraat brengen of dat zij een afspraak maken met de gemeente om het grofvuil op te komen halen, wordt de troep op sommige plekken gewoon op straat gegooid.

Sharmila Dolphijn woont in de Muziekwijk. Voor haar deur ligt veel troep. “Dat is geen fijn aangezicht voor ons natuurlijk. Het is zondagmiddag begonnen. En zoals u ziet, is het een flink hoop geworden. En het is toch ons aangezicht als we naar buiten komen.”

Haar buurvrouw Petra Peeterse is het met haar eens. Zij ergert zich het meest aan het feit dat mensen hun afval niet scheiden. Er wordt van alles bij elkaar gegooid zoals metalen voorwerpen, hout, glas, papier en rubber. Peeterse: "Eigenlijk schandalig. Ik kan er geen ander woord voor hebben want wij weten dat we in Almere moeten scheiden."

Ook wijkagent Tinie Veltkamp ergert zich aan de afvaldumpingen in de Muziekwijk. "Goed dat iedereen gaat opruimen maar biedt dan het vuil op de juiste manier aan", schrijft de politieagent op Twitter.

Dat veel mensen bezig zijn met het opruimen, is goed te zien bij het Recyclingperron aan de Vlotbrugweg in Almere Buiten. De wachttijd om naar binnen te rijden, is 30 minuten. Volgens medewerkers komen er normaal gesproken 150 auto’s per dag naar de milieustraat. Nu zijn het tussen de 400 en 500 auto’s per dag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel