Extra steun voor ondernemers tijdens coronacrisis

ALMERE • Do 26 maart 2020 | 9:36 • Donderdag 26 maart 2020 | 9:36

De gemeente Almere heeft een lokaal steunpakket voor ondernemers opgesteld. De maatregelen komen boven op de al aangekondigde steun van het kabinet. Ze moeten ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen wat extra lucht geven.

Zo is het voor Almeerse ondernemers vanaf nu mogelijk om drie maanden uitstel te krijgen voor het betalen van hun aanslag gemeentelijke belastingen. Verder worden er volgens de gemeente voorlopig geen aanmaningen en dwangbevelen verstuurd, zal de deurwaarder niemand namens de gemeente bezoeken en wordt er geen beslag meer gelegd.

Ondernemers die een pand van de gemeente huren kunnen bovendien uitstel van betaling van de huur krijgen. Verschillende ondernemers zouden hier de afgelopen dagen al om hebben gevraagd. Almere roept andere vastgoedeigenaren in de stad ook op om ondernemers uitstel te verlenen als dat nodig is.

Volgens de gemeente kunnen ondernemers in sommige gevallen aanspraak maken op Bijzondere Bijstand voor zelfstandigen. Informatie hierover is te vinden op de pagina’s voor ondernemers op de website van de gemeente.

Overige maatregelen in Almere:

• Restaurants mogen hun keuken openhouden voor afhaal en bezorging om zo extra inkomsten te genereren.

• Winkeliers mogen zelf besluiten welke openingstijden ze aanhouden. In overleg met ondernemersverenigingen wordt geprobeerd om hier per gebied zoveel mogelijk eenduidigheid in aan te brengen. Voor het Stadscentrum zijn hierover al afwijkende afspraken gemaakt.

• De gemeente verkent met ondernemers en belanghebbenden de mogelijkheid om het terrassenseizoen eenmalig te verlengen. Dit loopt normaliter van april tot en met september.

• De markt gaat door waar dit mogelijk is binnen de landelijke richtlijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel