Zelfstandigenloket maakt inhaalslag met steunaanvragen ondernemers

FLEVOLAND • Do 26 maart 2020 | 13:19 • Donderdag 26 maart 2020 | 13:19

Het Zelfstandigenloket Flevoland heeft maatregelen getroffen om aanvragen om financiële steun van ondernemers sneller te kunnen afhandelen. Ook worden er extra mensen ingezet om de aanvraagformulieren te verwerken. Zo gaat onder meer een aantal Almeerse ambtenaren tijdelijk voor het loket aan de slag.

Duizenden Flevolandse ondernemers hebben sinds vorige week aangegeven dat ze gebruik willen maken van de tijdelijke steun die het kabinet heeft aangeboden. Volgens Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket konden de aanvragen door de enorme toeloop pas later verzonden worden. Dit proces is volgens haar inmiddels technisch verbeterd. Er zou inmiddels een inhaalslag plaatsvinden.

Aanvraagformulieren worden binnen 4 weken verwerkt. In afwachting kan soms een voorschot worden gegeven. Het ministerie van SZW komt vrijdag nog met een nadere toelichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel