Oproep: koop vooral bij lokale ondernemers

EMMELOORD • Do 26 maart 2020 | 22:32 • Donderdag 26 maart 2020 | 22:32

Koop vooral lokaal. Die oproep doet Gastvrij Emmeloord, de belangenvereniging voor winkeliers in het centrum. De coronacrisis zorgt er namelijk voor dat ondernemers het zwaar hebben. Vooral zelfstandige winkeliers krijgen flinke klappen.

"Uiteindelijk is het centrum voor iedereen van groot belang. Dat moeten we behouden", zegt Jacqueline de Ruiter namens Gastvrij Emmeloord. "Behouden voor de medewerkers en de werkgelegenheid. Maar ook bijvoorbeeld de sponsoring van een voetbalclub komt vaak van ondernemers. Ze doen van alles voor de samenleving en de polder."

Kijk verder dan een online webshop
De Ruiter hoopt dan ook dat als mensen iets nodig hebben ze de grote online webshops links laten liggen en kiezen voor een lokale winkel. Ook met de beperkende maatregelen die zijn ingevoerd rond het coronavirus kan dat wat haar betreft nog prima. Winkels die geopend zijn laten weliswaar slechts een paar klanten tegelijkertijd naar binnen, maar shoppen kan nog steeds.

Daarnaast zijn ondernemers op zoek naar alternatieve methodes om hun producten aan de man te brengen. "We zijn via Facebook en Instagram onze klanten aan het benaderen om te laten zien dat we er zijn", zegt Jeen Schirm van de gelijknamige modezaak Schirm Herenmode. "We doen ook aan 'zichtzendingen'. Als een bekende klant van ons zegt: als je iets leuks hebt pak het in en dan kunnen we het thuis bekijken, dan leveren we het thuis af."

Kledingverkoop valt stil
Maar alle goede initiatieven ten spijt, echt gebruik wordt er niet van gemaakt. "Iedereen heeft wel wat anders aan z'n hoofd dan nieuwe kleding. En dat is heel begrijpelijk", zo vat Schirm het nuchter samen.

Grote vraag voor winkeliers is nu hoe lang de huidige situatie nog voortduurt. "We hebben heus wel wat vet op de botten. Maar dit kan niet heel lang zo doorgaan. En dat geldt eigenlijk voor alle winkels denk ik. Met een beetje goede steun van de regering houden we het wel even vol, maar het zijn wel spannende tijden. Het is gewoon heel onzeker allemaal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel