Eerste coronapatiënten ondergebracht in Dokter Jansencentrum

EMMELOORD • Vr 27 maart 2020 | 15:55 • Vrijdag 27 maart 2020 | 15:55

Op vrijdag 27 maart zijn de eerste twee corona-patiënten aangekomen op de speciale zorglocatie in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Dit is de eerste ingerichte plek in Flevoland waar corona-patiënten buiten een regulier ziekenhuis geïsoleerd en professioneel worden verzorgd.

Het Dokter Jansencentrum was vroeger een volwaardig ziekenhuis, maar het is jaren geleden dat er 's nachts patiënten verbleven. Tot aan het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen in 2018 werden er nog wel dagbehandelingen uitgevoerd.

De patiënten die er nu worden ondergebracht zijn te ziek om thuis of in hun zorginstelling te verblijven, maar niet ziek genoeg om naar een ziekenhuis te moeten of daar te moeten blijven. Met de tijdelijke verpleegafdeling in het Dokter Jansencentrum wil de Veiligheidsregio de te verwachten druk verlagen die het coronavirus op reguliere ziekenhuizen legt.

De patiënten worden in Emmeloord verzorgd en verpleegd door een speciaal geformeerd corona-team van de Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Andere locaties voor een tijdelijke verpleegafdeling in de regio worden nog onderzocht. Mogelijk dat een vleugel van het St. Jansdal in Lelystad hiervoor ook in aanmerking komt. Ook in Almere worden er mogelijkheden verkend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel