Drukte in bossen en winkelcentra valt mee

FLEVOLAND • Zo 29 maart 2020 | 19:10 • Zondag 29 maart 2020 | 19:10

Flevolanders gaven dit weekend massaal gehoor aan de maatregelen rondom de coronacrisis. In de parken, bossen, stranden en ook bouw- en tuincentra bleef het relatief rustig. Afgelopen week volgden strengere maatregelen op het weekend van overvolle parken en stranden. Ook in Flevoland ging men toen massaal de natuur in.

Uit voorzorg werden daarom in heel Nederland veel strand- en boswegen afgesloten. Alles met het doel een herhaling van vorig weekend te voorkomen. Maar veel mensen bleken nu zelf hun uitstapjes in de natuur beter te plannen. "We kijken of het niet te druk is en als we zien dat er te veel mensen zijn, dan gaan we ergens anders heen", zegt de vader van een gezin in recreatiegebied de Wellerwaard, in de Noordoostpolder.

Dat was ook in de bossen terug te zien. Waar de boswachter van de Kuinderbossen vorig weekend grote groepen mensen in zijn bos had, was dat dit weekend gelukkig anders. "Mensen hebben echt de ruimte opgezocht en goed geluisterd hebben naar wat Rutte gezegd heeft". Ook het waarschuwen van bezoekers was nauwelijks nodig. "Ik heb een paar mensen aangesproken op het afstand houden, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Ik ben heel tevreden".

Die relatieve rust heerste ook in de bouw- en tuincentra. Waar er vorige week lange rijen voor de ingang stonden kwamen er nu slechts druppelsgewijs klanten winkelen. In tuincentrum Alméérplant, in Almere, waren de nodige maatregelen genomen om de veiligheid van de klanten te kunnen waarborgen. Helaas zorgt de rust daar ook voor gemengde gevoelens, bekent de bedrijfsleider: "Normaal gesproken is het voorjaar ons allerdrukste seizoen, maar door de maatregelen valt dat nu ontzettend tegen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel