Stichting Opkikker schrapt alle Opkikkerdagen tot september

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 16:17 • Maandag 30 maart 2020 | 16:17

De Almeerse Stichting Opkikker heeft alle Opkikkerdagen tot september geschrapt. Dit in verband met de coronamaatregelen. Dat laat directeur Ruud Sliphorst weten. Stichting Opkikker organiseert al jaren deze Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen.

Volgens Sliphorst is ervoor gekozen om tot september alles te annuleren, omdat er met een zeer kwetsbare doelgroep gewerkt wordt. Gezien de voorbereidingstijd die nodig is voor een dergelijke dag is besloten om alles tot en met augustus te schrappen.

Stichting Opkikker bestaat dit jaar 25 jaar. Sliphorst had zich het jubileumjaar heel anders voorgesteld. "We werken voor gezinnen die gedurende hun leven in een onzekere situatie zitten. We hadden niet kunnen vermoeden dat heel Nederland nu in zo'n situatie zou zitten." Volgens Sliphorst wordt er hard gewerkt om na september weer leuke dagen te organiseren voor de kinderen. Voorlopig zijn de aanmeldingen voor kinderen stopgezet.

Via sociale media probeert de stichting contact met de doelgroep te houden en de kinderen af en toe een hart onder de riem te steken. Zo was er vorige week een DJ-middag op de Facebookpagina van de Almeerse stichting. Daarnaast wordt er gewerkt aan een online spel.

Werktijdverkorting
Voor het volledige personeel van Stichting Opkikker heeft Sliphorst werktijdverkorting aangevraagd. Daarnaast werkt al het personeel thuis. De directeur is trots op het enthousiasme en aanpassingsvermogen van zijn medewerkers. Sliphorst hoop dat zijn stichting de coronacrisis goed door komt en vanaf september weer van start kan gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel