Charly Luske helpt artiesten de coronacrisis door

ALMERE • Di 31 maart 2020 | 15:47 • Dinsdag 31 maart 2020 | 15:47

Artiesten hebben het moeilijk door het coronavirus. Evenementen zijn afgezegd en muzikanten lopen daardoor veel inkomsten mis. Dat zegt Almeerder Charly Luske. Trots vertelt hij dat er inmiddels al tien liveoptredens op het muziekplatform PrivePodium hebben plaatsgevonden. De website heeft hij vorige week samen met Annepaul Houwen en Hans Caspers opgericht.

Optredens van onder meer Shirma Rouse, Elske DeWall, Berget Lewis en Luske staan op de site. Bezoekers kunnen live meekijken of de optredens later terugkijken. Ze bepalen zelf hoeveel ze voor het optreden doneren.

"Dit platform staat echt achter de artiest", legt Luske uit. "Er zijn natuurlijk heel veel platforms: van YouTube tot live gaan op Instagram en Facebook. Maar daar krijg je amper betaald." Volgens Luske gaat bij PrivePodium zeventig procent van de opbrengst naar de artiest, twintig procent naar een coronapot en moet het laatste deel de kosten van het platform dekken.

Met de coronapot wil Luske artiesten helpen die geen reserves hebben en nu in de financiële problemen komen door gemiste inkomsten. Berget Lewis heeft haar volledige opbrengst aan de coronapot gedoneerd. Het geld van Charlies eigen optreden ging naar zijn gitarist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel