Marktkooplui en klanten passen zich goed aan

FLEVOLAND • Za 4 april 2020 | 19:27 • Zaterdag 4 april 2020 | 19:27

De marktkooplui in Flevoland lijken zich goed aan te passen aan de nieuwe maatregelen. Breder uitgezette marktkramen, lijnen op de grond en afscheidende folies tussen klant en personeel: het is een greep uit de aanpassingen die op de verschillende markten zijn gedaan. Alles om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Eerder deze week werden op verschillende plaatsen in Nederland markten gesloten vanwege drukte. De afstandsregels konden niet meer worden nageleefd in de krappe gangpaden. Mede door het voorspelde goede weer werd dit weekend gevreesd voor drukte op de zaterdagmarkten, maar in Flevoland leek dat zaterdagochtend mee te vallen.

Meer afstand
Op de markt op Urk hadden de ondernemers zich goed voorbereid: "De marktkramen staan nu niet anderhalf, maar drie meter uit elkaar", vertelt marktkoopman Harmen Westerink. "Ook maakt iemand elk uur alle karretjes, mandjes en kassa's schoon".
In Lelystad had een enkeling voor zijn kraam een aantal kratten of stokken geplaatst om zo afstand met de klanten te kunnen houden.
En ook op de biologische markt in Almere waren er aanpassingen gedaan. De marktkraampjes die normaal onder de overkapping staan, stonden nu over het binnen- en buitenterrein verspreid.

Klanten komen verspreid
Niet alleen de ondernemers, maar ook klanten passen zich aan, merkt marktkoopman Gerrit Bosje: "Op een gewone zaterdag komen de meeste klanten rond tien uur, maar nu komt iedereen verspreid over de ochtend". Ook lijken klanten het advies van het kabinet op te volgen om niet samen boodschappen te doen. "Normaal kom ik met mijn vader, maar nu hebben we afgesproken dat ik alleen ga", vertelt een klant op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel