Wijkagent heeft de handen vol aan samenscholers

URK • Zo 5 april 2020 | 12:25 • Zondag 5 april 2020 | 12:25

De politie op Urk heeft de handen vol aan mensen die het verbod op groepsvorming vanwege de coronapandemie negeren. Het was erg druk op straat, meldt wijkagent Marcel. De politie heeft van veel mensen die met meer dan twee personen en minder dan 1,5 meter bij elkaar stonden de namen genoteerd. Zij krijgen de volgende keer een boete van 400 euro.

Eén samenscholer vluchtte zaterdag weg, maar de wijkagent wist wie het was en deelde vanwege de vluchtpoging direct een bon uit.

Op een niet nader genoemde plek in Tollebeek trof de politie zaterdag ook vier samenscholers aan. Ze hadden ook nog een verboden toegang-bord genegeerd en kregen daarom direct een proces-verbaal. Eén verdachte had volgens de politie vermoedelijk harddrugs bij zich en is aangehouden.

Controle op de markt
De gemeente Urk gaat naar aanleiding van klachten bekijken of de markt op een andere manier moet worden georganiseerd. De politie is er gaan kijken na klachten dat kinderen geen afstand hielden en mensen uitlachten die er wat van zeiden. Zolang de agenten er liepen, ging het goed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel