Happy Sunday met poffertjes voor bewoners Castrovalva

ALMERE • Zo 5 april 2020 | 17:52 • Zondag 5 april 2020 | 17:52

Bewoners van woonzorgcentrum Castrovalva in Almere kregen zondagmiddag een Happy Sunday voorgeschoteld. Negentig porties poffertjes werden er geleverd voor de ouderen van het zorgcentrum. Het initiatief is van Kim Teleng en Peggy Moritz die voor de derde keer bewoners verrassen met lekkernijen.

Al drie zondagen achter elkaar organiseren de twee vriendinnen een Happy Sunday; een feestelijk versierde middag met muziek en iets lekkers. De eerste keer was er popcorn, vorige week zondag werden de bewoners verrast met cupcakes en vandaag dus poffertjes. "We zorgen voor een lach op het gezicht en geven wat lekkers", zegt Moritz. Doel is om de bewoners, die geen bezoek mogen ontvangen vanwege de RIVM-regels, een hart onder de riem te steken.

Ontsnapt
De poffertjes worden tot aan het hek gebracht en het personeel verdeelt de lekkernij binnen onder de ouderen. De oma van Moritz, die Alzheimer heeft, is door het dolle heen en weet aan het strenge toezicht te ontsnappen. Andere bewoners van het woonzorgcentrum zitten keurig binnen. Vanachter de ramen zwaaien ze en steken hun duim op. "Heerlijk", roept een oudere mevrouw die net een portie poffertjes op heeft en mee wiegt op de muziek die klinkt uit de speakerboxen.

Gratis poffertjes
Teleng en Moritz krijgen steun van vrijwilligers en ondernemers die helpen met iets lekkers. "Zonder hun steun hadden we het niet kunnen doen", vertelt Moritz. Deze keer gratis poffertjes van poffertjeskraam Van Lieshout.

Crowdfunding
Maar de twee vriendinnen willen meer. Ze zijn een crowdfunding gestart om de Happy Sunday uit te breiden. Moritz: "We willen dit elke zondag blijven doen en misschien zijn er nog meer verzorgingshuizen die een Happy Sunday willen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel