Juf Sandra gaat het boek Meneertje Meer voorlezen bij Omroep Flevoland

FLEVOLAND • Ma 6 april 2020 | 17:34 • Maandag 6 april 2020 | 17:34

Juf Sandra gaat morgen het boek Meneertje Meer voorlezen bij Omroep Flevoland. Sandra bijt het spits af en dagelijks zal een andere juf of meester een verhaal voorlezen. Sandra leest samen met knuffel Max.

Het idee voor het voorleeskwartiertje komt van juf Miranda Verschure en haar collega's van katholieke basisschool De Golfslag uit Swifterbant. Zij kwamen ook met het idee van het bewegingsprogramma 'In de Benen'.

Lezen geeft saamhorigheid
Volgens Miranda is het erg belangrijk dat men leest en ook voorleest: "We merken als leraren dat het veel extra voordelen geeft om lezen te stimuleren. Het geeft binding, saamhorigheid, het voelt gezellig en is comfortabel". De juf merkt dat kinderen de school missen en dat van afstand lesgeven niet altijd even makkelijk is. "Met het voorlezen kunnen leerlingen toch even naar hun juf en meester kijken en luisteren."

Hoe kan ik meekijken?
Het voorleeskwartiertje zal om 12.00 uur beginnen en is via onze website en app te bekijken. De video is te zien in onze live speler op de homepage van onze website. Die staat rechtsboven in de webbrowser. Belangrijk is om de webpagina even te verversen om 12.00 uur als je voor die tijd al op de site zit. In de app staat deze onder het knopje Live, helemaal rechts bovenin.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel