Corona-enquête GGD: bijna tien procent denkt virus te hebben gehad

FLEVOLAND • Di 7 april 2020 | 12:14 • Dinsdag 7 april 2020 | 12:14

Van de bijna 18.000 Flevolanders die een enquête van de GGD over het coronavirus hebben ingevuld denkt vijf procent het virus op dit moment te hebben. Nog eens negen procent vermoedt het te hebben gehad, maar zegt inmiddels hersteld te zijn.

Vier procent van alle deelnemers, dat zijn er 720, zegt op dit moment thuis te moeten blijven op advies van de huisarts en i.v.m. gezondheidsklachten niet naar buiten te mogen.

Meer dan de helft van de ondervraagden, 52 procent, geeft aan milde klachten te hebben die passen bij het coronavirus, uitgezonderd koorts. 47 procent heeft geen klachten en 1 procent heeft milde of ernstige klachten mét koorts.

Driekwart invullers is vrouw
De enquête geeft geen representatieve afspiegeling van de Flevolandse bevolking. Zo is 75 procent van de deelnemers vrouw en slechts 25 procent man. Het merendeel van de mensen die de vragenlijst invulden is tussen de 40 en 64 jaar oud. Eerder vertelde de GGD dat de enquête was ingevuld door meer dan 21.500 mensen, maar daarvan zijn er na filtering dus zo'n 18.000 volledig.

Bezorgdheid
De GGD zegt dat uit de enquête verder blijkt dat de helft van de deelnemers bezorgd is over hun eigen gezondheid. Bijna driekwart is bezorgd over de gezondheid van anderen.

Veertig procent van alle deelnemers verwacht het coronavirus het komende jaar zelf te krijgen.

Belangrijkste conclusies GGD:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel