Opknapbeurt zwembad De Alk veel duurder dan geschat

BIDDINGHUIZEN • Di 7 april 2020 | 14:15 • Dinsdag 7 april 2020 | 14:15

Het opknappen van zwembad De Alk in Biddinghuizen kost zeker het dubbele. Eerst ging de gemeenteraad uit van 660.000 euro. De werkelijke kosten liggen tussen de 1,2 en 2 miljoen euro, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Het plan voor de renovatie van de Alk is een initiatief van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Voor dat initiatief kwam geen geld van de provincie, waarop de gemeenteraad het college vroeg een eigen plan te maken. Daarvoor is adviesbureau Andres CS ingeschakeld. Dat heeft een eerdere begroting van Dorpsbelangen bekeken, en komt op een veel hoger bedrag uit.

Andres CS adviseert groot onderhoud van de twee baden. Daarbij hoort het opnieuw in gebruik nemen van het peuterbad, sloop en herbouw van het gebouw van de Alk en herinrichting van de speelruimte. Daarbij worden twee scenario's gebruikt. In de goedkoopste variant van 1,2 miljoen, moet er over tien jaar weer geld worden gestoken in De Alk. In het duurste scenario, van 2 miljoen euro, is die periode 25 jaar.

Het college legt de conclusies van het adviesbureau nu voor aan de gemeenteraad om te horen wat er verder moet gebeuren rond het openluchtzwembad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel