Gemeente: light-variant, uitstel of afstel voor Floriade

ALMERE • Wo 8 april 2020 | 12:46 • Woensdag 8 april 2020 | 12:46

De coronacrisis zorgt ervoor dat de Floriade die in 2022 gepland staat hard wordt getroffen. Doorgaan met de huidige plannen en ambities is volgens de gemeente Almere geen realistische zaak meer.

Er liggen drie opties op tafel voor het evenement: een light-variant, uitstel, of het volledig afblazen van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dat maakte de gemeente bekend nadat dinsdag al duidelijk werd dat serieus over uitstel wordt nagedacht.

Een extern onderzoeker gaat nu de voors- en tegens van de drie mogelijkheden op een rij zetten. Dat gaat gedaan worden door Almeerder Harry van Dorenmalen. Hij was in het verleden directeur bij IBM Nederland en zette zich onder andere in voor Almere City Marketing en de Economic Development Board Almere. In 2013 kreeg hij de Almeerse Bonifatiusspeld.

Advies
De gemeente zegt dat elk van de drie scenario's "een aantal voor- en nadelen, financiële en juridische consequenties en risico’s kent. Van Dorenmalen diept in de rol van onafhankelijke verkenner deze scenario's verder uit." De bedoeling is dat het adviesrapport begin mei wordt opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel