Supermarkten vanwege corona eerder open op zondag

DRONTEN • Wo 8 april 2020 | 15:59 • Woensdag 8 april 2020 | 15:59

Supermarkten in de Dronten mogen de komende tijd op zondagen van 12 tot 19 uur open zijn. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Verwacht wordt dat inwoners door de ruimere openingstijden meer gespreid hun boodschappen zullen doen. Dit zou helpen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Normaal gesproken mogen supermarkten in Dronten hun deuren op zondag pas om 16 uur openen.

Om enkele winkeliers en transporteurs tegemoet te komen, heeft het gemeentebestuur ook toegestane laad- en lostijden voor het winkelgebied verruimd. Dit mag nu tijdelijk van 7 uur 's ochtends tot 21 uur 's avonds.

Volgens de gemeente hebben verschillende winkeliers gevraagd of de voor dit jaar vastgestelde koopzondagen kunnen worden geplaatst. Winkeliers verwachten onder huidige omstandigheden weinig klanten. Ze willen de koopzondag daarom liever tegoed houden en de winkel later in het jaar een keer extra op zondag open stellen. De gemeente gaat hier over nadenken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel