SP stelt vragen over corona in Oostvaarderskliniek

ALMERE • Do 9 april 2020 | 11:40 • Donderdag 9 april 2020 | 11:40

De SP in de Tweede Kamer wil van minister Sander Dekker weten of de voorschriften van het RIVM wel worden gevolgd in de Almeerse Oostvaarderskliniek. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) wil van de minister weten of er genoeg beschermend materiaal voor het personeel is en of ze worden getest op het virus. Van Nispen wil ook weten of het klopt dat een werknemer van de Oostvaarderskliniek in het ziekenhuis ligt met het virus. De partij wil dat alle patiënten en collega's die met de werknemer in contact zijn geweest worden getest.

Eerder deze week zei advocaat Jan-Jesse Lieftink, die ruim 15 cliënten in de kliniek vertegenwoordigt, dat er snel coronatesten moeten komen voor tbs'ers en medewerkers. Volgens hem heerst er veel angst en onzekerheid nu er al op twee afdelingen een coronabesmetting geconstateerd is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel