Ondanks protesten vergunningen rond voor biomassacentrale

ALMERE • Do 9 april 2020 | 12:43 • Donderdag 9 april 2020 | 12:43

Energiebedrijf Vattenfall heeft woensdag de laatste benodigde vergunning gekregen om een bestaande energiecentrale in Diemen om te bouwen tot een biomassacentrale. De gemeente Almere is tegen de komst van deze biomassacentrale.

Het is de bedoeling dat de centrale energie gaat leveren aan 90.000 woningen in Almere en Amsterdam. Maar de gemeenteraad van Almere twijfelt aan de duurzaamheid van de centrale. Het verbranden van houtkorrels zou voor luchtvervuiling zorgen. Ook vermoedt de gemeente Almere dat het stoken van hout de CO2-uitstoot van de centrale niet verlaagt. De uitstoot zou schadelijk zijn voor de gezondheid.

'Geen extra uitstoot'
Volgens de provincie Noord-Holland wordt de uitstoot van de toekomstige biomassacentrale lager dan de uitstoot van de huidige centrale. Ook tijdens de bouw van de centrale zal er volgens Noord-Holland geen extra uitstoot zijn. Bij de bouw komt weliswaar stikstof vrij die in natuurgebieden neerdaalt, maar de centrale zelf draait op dit moment minder vaak en met minder vermogen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel