Lokale voedselproducenten komen met Flevour Box

FLEVOLAND • Do 9 april 2020 | 12:30 • Donderdag 9 april 2020 | 12:30

Omdat de coronacrisis een flinke impact heeft op de agrarische wereld, hebben enkele Flevolandse voedselproducenten de handen ineengeslagen. Het resultaat is de 'Flevourbox', een doos met producten die hier in de provincie zijn geteeld en verbouwd.

Het voedselpakket is samengesteld door gastronoom Eva Flantua, die veel voedselprojecten in Flevoland organiseert, en tv-kok Nadia Zerouali. Ook ontwikkelde Zerouali recepten zodat de mensen die een box bestellen, daar thuis mee aan de slag kunnen. In één box zit ongeveer genoeg voor drie gezinsmaaltijden.

De boxen kosten 35 euro per stuk, inclusief verzendkosten. Momenteel wordt er alleen in Almere en Lelystad geleverd. Als het een succes is, wordt gekeken of de Flevour Box ook in andere plaatsen in Flevoland bezorgd kan worden.

Sinds deze week
Flevour Box is een samenwerking tussen de vereniging Flevofood - die zijn netwerk van producenten inzet, en de Lelystadse Boer en Local2Local die zorg dragen over de logistiek. De box is sinds woensdag te bestellen.

De Rabobank Almere heeft een aantal Flevourboxen besteld. Die worden vrijdag uitgereikt aan organisaties die zich inzetten voor kwetsbare gezinnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel