Provincie vindt excuses Flevoziekenhuis aan nikab-drager voldoende

FLEVOLAND • Vr 10 april 2020 | 12:20 • Vrijdag 10 april 2020 | 12:20

Het Almeerse Flevoziekenhuis heeft met een excuusbrief adequaat gereageerd op een voorval met een nikab-draagster. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten.

Begin december werd de doodzieke 22-jarige vrouw de toegang geweigerd bij het ziekenhuis omdat ze een nikab droeg. De vrouw kon nauwelijks op haar benen staan, maar mocht van de portier pas naar binnen toen ze haar sluier had afgedaan.

De vrouw was op dat moment een maand zwanger en bleek een blindedarmontsteking te hebben. Ze werd een dag later geopereerd, stelt Brandpunt+.

Ingrijpen niet nodig
Het Flevoziekenhuis bood in een brief excuses aan de vrouw aan. ''De portier heeft haar onterecht de toegang tot de huisartsenpost ontzegd'', schreef het ziekenhuis.

De Flevolandse partij DENK wilde van het provinciebestuur weten wat zij van de kwestie vinden en stelde schriftelijke vragen. Het college van Gedeputeerde Staten laat weten dat ze de opvattingen deelt dat iedereen bij de spoedeisende hulp recht heeft op de juiste zorg.

Het college ziet geen aanleiding om in gesprek te gaan met de ziekenhuizen. ''Voor zover ons bekend hebben ziekenhuizen (..) gezamenlijk een beleid afgesproken, waarbij acute spoedzorg altijd en zonder uitzondering wordt verleend.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel