Gemeente grijpt in vanwege drukte bij Palazzo

LELYSTAD • Zo 12 april 2020 | 10:32 • Zondag 12 april 2020 | 10:32

De gemeente Lelystad neemt extra verkeersmaatregelen rond woonboulevard Palazzo vanwege de aanhoudende drukte. Zaterdag moest Stadstoezicht Lelystad de toegangswegen sluiten na klachten over drukte in de winkels en op het parkeerterrein. Om dit op tweede paasdag te voorkomen, worden extra verkeersmaatregelen genomen.

Volgens de gemeente trekken vooral de bouwmarkten veel bezoek. De Gamma en de Praxis zijn eerste paasdag gesloten, maar maandag gaan de deuren wel open. Er komen daarom op tweede paasdag dranghekken bij de toegangswegen tot Palazzo. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig. Er wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Palazzo is alleen toegankelijk via de Valkendreef (aan de kant van Gamma). Vertrekken kan alleen via Torenvalkweg (aan de kant van Praxis). Als er te veel bezoekers komen, wordt de toegang tot Palazzo tijdelijk afgesloten.

Direct boete voor overtreden coronaregels
Stadstoezicht zal op tweede paasdag streng toezien op het naleven van de coronaregels. Zaterdag zijn waarschuwingen gegeven; maandag worden er direct boetes uitgedeeld. Dat gebeurt op basis van de noodverordening die van kracht is.

Lelystad roept de inwoners op om vooral thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. De gemeente wijst nog eens op de landelijk geldende richtlijnen:

- Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens de paasdagen.
- Ontvang thuis zo min mogelijk bezoek (maximaal 3 bezoekers) en houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar.
- Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Dat betekent: voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, een frisse neus of om iets voor een ander te doen.
- Ga niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid. Ga zeker niet op bezoek als u verkoudheidsklachten hebt.
- Ga zoveel mogelijk alleen naar buiten. Een groep van meer dan 2 mensen is verboden (gezinnen zijn hiervan uitgezonderd). Politie en Handhaving kunnen hoge boetes geven.
- Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook in de supermarkt, in de bouwmarkt, in winkels, op straat, op parkeerterreinen, in het bos, in het park. Altijd en overal dus. Geef elkaar de ruimte.
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen, of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Bij een lichaamstemperatuur van meer dan 38 graden blijft iedereen thuis die met u in een huis woont.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel