'Lelylijn moet in de landelijke verkiezingsprogramma's'

NOORDOOSTPOLDER • Di 14 april 2020 | 9:48 • Dinsdag 14 april 2020 | 9:48

De Lelylijn, een nieuwe treinverbinding tussen Lelystad en Groningen, moet een onderwerp worden in de verkiezingsprogramma's van de landelijke politieke partijen. Dat staat in een motie van de raadsfracties van D66 en het CDA van Noordoostpolder.

De Tweede Kamer heeft eind vorig jaar unaniem uitgesproken dat er een haalbaarheidsonderzoek moet komen naar de Lelylijn. Met de verkiezingen van 17 maart volgend jaar in het verschiet, is het volgens de partijen belangrijk dat de landelijke politiek het onderwerp opneemt in de verkiezingsprogramma's, die nu worden geschreven.

De Lelylijn is van groot belang voor de sociaal-economische ontwikkeling van Flevoland en Noord-Nederland, stelt de motie. De afstand tussen de Randstad en het noorden wordt kleiner en de bereikbaarheid wordt sterk verbeterd. Alle lokale en provinciale partijen rond het beoogde Lelylijntracé moeten zich hard maken om de Lelylijn op de verkiezingsagenda te krijgen, aldus de motie.

De motie wordt dinsdagavond behandeld in de vergadering van de gemeenteraad. GroenLinks, ONS, SP, PU en CU-SGP hebben de motie mede ondertekend.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel