Gemeente blij met toekomstige duurzame energie van oud-golfbaan

ZEEWOLDE • Wo 15 april 2020 | 20:01 • Woensdag 15 april 2020 | 20:01

De gemeente Zeewolde is gelukkig met de duurzame energie die opgewekt kan worden door een zonnepark dat aan de Pluvierenweg moet komen. Dat zei een woordvoerder van Zeewolde woensdag tijdens een rechtszaak. Bewoners en de beheerder van Villa Resort Harderwold willen met de rechtszaak de komst van het zonnepark tegenhouden.

Naast het Villa Resort ligt nu een golfbaan met in totaal 27 holes. Eigenaar Cammingha Groep heeft van de gemeente een vergunning gekregen om de 18-holes golfbaan om te bouwen naar een zonnepark van 36 hectare. De 9-holes golfbaan blijft behouden.

De bewonersvereniging van het villa resort is bang dat een kleinere golfbaan weinig uitdaging vormt voor de bewoners. Ook zijn de huiseigenaren bang dat hun woningen minder waard worden als het uitzicht verandert in een zonnepark. Ze spanden de rechtszaak aan tegen de gemeente in de hoop dat de afgegeven vergunning voor het zonnepark ingetrokken moet worden.

De eigenaar van de golfbaan krijgt de exploitatie van de golfbaan nu niet sluitend en hoopt met het zonnepark beter rond te komen.

De bestuursrechter beslist binnen zes weken of de vergunning voor het zonnepark in orde is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel