Twee bewoners Talma Hof overleden aan gevolgen coronavirus

EMMELOORD • Do 16 april 2020 | 19:17 • Donderdag 16 april 2020 | 19:17

Twee bewoners van woonzorgcentrum Talma Hof in Emmeloord zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Zeven andere bewoners zijn besmet.

De eerste besmetting werd begin deze maand vastgesteld. Afgelopen paasweekend kwam iemand aan het virus te overlijden en donderdagmiddag een tweede bewoner.

Bestuurder Albert Hilvers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land: "Ieder sterfgeval is triest. In deze coronatijd is het extra triest omdat het vaak veel moeilijker is om op een gewone manier afscheid te nemen."

Volgens Hilvers is dit de enige locatie van de organisatie waar besmettingen zijn vastgesteld. De bewoners die besmet zijn, verblijven geïsoleerd op een aparte afdeling.

20 procent meer sterfgevallen
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek donderdag dat er in de eerste week van april een lichte toename van sterfte was in Flevolandse verpleeghuizen en andere instellingen.

Volgens het RIVM zijn er tot nu toe 26 Flevolanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is niet duidelijk of de cijfers van de Talma Hof hierin al zijn opgenomen. Bij 456 Flevolanders is besmetting met het virus vastgesteld via een test.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel