Minister: genoeg beschermende middelen voor personeel tbs-kliniek

ALMERE • Ma 20 april 2020 | 15:17 • Maandag 20 april 2020 | 15:17

Volgens minister Sander Dekker van Rechtsbescherming is voor het personeel van de Oostvaarderskliniek voldoende beschermend materiaal aanwezig. Dat antwoordde hij op vragen van Michel van Nispen van de landelijke SP-fractie. De partij maakt zich druk over coronabesmettingsgevaar in de tbs-kliniek.

Voor personeel dat in aanraking komt met besmette patiënten, moeten beschermingsmiddelen beschikbaar zijn. Dat heeft het RIVM gesteld in de coronarichtlijnen. Voor het hanteren daarvan, zijn voldoende beschermende middelen beschikbaar, aldus Dekker.

De SP wilde ook weten of al het personeel getest wordt op mogelijke besmettingen, zodat een uitbraak in de kliniek voorkomen kan worden. Het virus wordt volgens Van Nispen in eerste instantie namelijk meegenomen van buiten naar binnen. Dekker zegt dat personeel alleen getest wordt als ze corona-klachten hebben. Dit moet een bedrijfsarts bepalen. Ook dat is volgens de richtlijnen van het RIVM.

De tbs-kliniek bevestigt maandag dat in totaal vier justitiabelen besmet zijn geraakt met corona. Inmiddels zijn twee daarvan volledig hersteld.
Een medewerker is overleden nadat hij besmet is geraakt met het virus. Over mogelijke andere besmettingen bij personeelsleden doet de kliniek geen uitspraken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel