Zendmast in de Punter mag voorlopig blijven

LELYSTAD • Di 21 april 2020 | 13:14 • Dinsdag 21 april 2020 | 13:14

KPN mag de nieuwe telefoonmast in de wijk de Punter in Lelystad voorlopig laten staan. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Bewoners van de wijken Boeier en Punter stapten naar de rechter toen in maart dit jaar de zendmast gebouwd werd. De vergunning ervoor bleek al in oktober 2018 te zijn verleend, en toen maakte niemand er bezwaar tegen. De omwonenden zeggen dat ze in 2018 niet goed zijn geïnformeerd door de gemeente over de precieze locatie van de mast.

Verrast door de bouw
Ze zeggen dat ze zijn verrast door het begin van de bouw en vrezen dat de inmiddels afgebouwde mast hun woon- en leefklimaat aantast. De gemeente Lelystad zei bij de rechtbank dat de omwonenden te laat waren met het bezwaarschrift tegen de mast. De voorzieningenrechter gaat daar niet in mee, omdat het erop lijkt dat de bewoners binnen twee weken nadat ze de bouw zagen beginnen een brief hebben gestuurd.

Lelystad moet nu van de rechter de bezwaren van de omwonenden bekijken. De mast mag in de tussentijd blijven staan, zegt de rechter. Afbreken zou grote gevolgen hebben voor KPN, terwijl de omwonenden de spoedprocedure pas zijn begonnen toen de mast al vrijwel klaar was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel