Grondverzetbedrijf sleept gemeente Almere voor de rechter

BIDDINGHUIZEN • Do 23 april 2020 | 12:23 • Donderdag 23 april 2020 | 12:23

Grondverzetbedrijf De Waard uit Biddinghuizen heeft de gemeente Almere voor de rechter gesleept. Het bedrijf stelt dat het ten onrechte niet in aanmerking komt voor een opdracht van 1,5 miljoen euro.

De gemeente schreef een aanbesteding uit voor een opdracht in Almere Poort. De opdracht ging om grondwerk zoals het aanbrengen van goten en leidingen en het plegen van onderhoud. De inschrijver met de laagste prijs zou de opdracht krijgen.

Het bedrijf uit Biddinghuizen kreeg de offerte teruggestuurd van de gemeente omdat een deel van de werkzaamheden niet meegenomen was in de prijsopgave. Volgens zijn advocaat kon het bedrijf daar niets aan doen, omdat de gemeente een fout had gemaakt. De gemeente gunt de opdracht nu aan een concurrent uit Lelystad.

Dat is volgens de advocaat niet juist, want het bedrijf uit Biddinghuizen zou zogezegd op de laagste prijs uitkomen. De Waard vraagt de rechtbank nu om deze opdracht aan hen toe te wijzen. Door alle coronamaatregelen kan het wel een paar weken duren voordat de rechtszaak is afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel