Nieuwe verdachte vernielingen gemeentehuis aangehouden

URK • Za 25 april 2020 | 16:06 • Zaterdag 25 april 2020 | 16:06

Er is zaterdag opnieuw een verdachte aangehouden voor de vernielingen aan het Urker gemeentehuis. Het programma Bureau Flevoland toonde donderdag beelden van zeven jongeren die worden gezocht in verband met de vernielingen. De belager die het duidelijkst in beeld was is nu aangehouden.

Voor de vernielingen zijn in maart al drie Urkers van 17, 18 en 21 jaar aangehouden. De beelden waarop zeven andere daders te zien zijn, werden openbaar getoond, omdat zij zich nog niet op het politiebureau hebben gemeld.

De vernielingen werden gepleegd op zaterdagavond 15 februari. Tijdens de ongeregeldheden werd voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder meer de ruiten van het gemeentehuis en een bushokje. Er werden zwaar vuurwerk en stenen gebruikt. Ook is met wapens in de lucht geschoten.

De politie wilde niet zeggen hoe oud de verdachte is die zaterdag is aangehouden, ook zijn woonplaats is niet bekend gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel