10.000 euro beloning in zaak doodgeschoten Almeerder

ALMERE • Di 28 april 2020 | 20:09 • Dinsdag 28 april 2020 | 20:09

In het onderzoek naar een dodelijk schietincident waarbij vorig jaar in Amsterdam een Almeerder omkwam, is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd. Justitie stelt dit bedrag beschikbaar voor de tip die leidt tot de aanhouding van de schutter. Deze verdachte, de 20-jarige Erxinio L., is dinsdag ook op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Het slachtoffer van het schietincident was de 24-jarige Orpheo Gefferie. Hij werd vorig jaar in de nacht van 17 op 18 mei bij de Amsterdamse parkeergarage The Bank neergeschoten en overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

In een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond bewakingsbeelden getoond van een opstootje dat aan het schietincident vooraf ging. Dit opstootje vond plaats in parkeergarage The Bank, bij het Rembrandtplein. De aanleiding voor het opstootje is niet duidelijk. De recherche wil hier nog altijd meer over weten.

De verdachte en het latere slachtoffer zijn allebei bij het opstootje betrokken. De recherche denkt dat een andere man een vuurwapen is gaan halen uit een auto en dat hij dit wapen aan Erxinio L. heeft overhandigd. Kort daarna wordt er door L. geschoten, waarbij Gefferie wordt geraakt. Hij wordt nog wel naar een ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen blijken te zwaar te zijn.

De man waarvan de recherche meent dat hij het vuurwapen is gaan halen, is aangehouden en zit nog altijd vast.

L. slaat direct op de vlucht en is sindsdien voortvluchtig. Mogelijk krijgt hij daarbij hulp uit zijn omgeving. De politie wijst erop dat dit strafbaar is. Erxinio verbleef volgens de politie in het verleden enige tijd in België en heeft contacten in Engeland. De politie heeft in beide landen naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet gevonden.

Aanvulling: Al tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen volgens presentator Anniko van Santen tips binnen over de voortvluchtige verdachte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel