Rode Kruis helpt voedselpakketten rondbrengen

LELYSTAD • Wo 29 april 2020 | 23:56 • Woensdag 29 april 2020 | 23:56

Het Rode Kruis helpt Voedselbank Lelystad om voedselpakketten rond te brengen. Vanwege de coronacrisis vragen veel meer klanten dan normaal om het pakket thuis af te leveren. De vraag naar thuisbezorging is vervijfvoudigd.

"Men durft niet meer te komen", verklaart voorzitter Jos Visser van Voedselbank Lelystad de stijging. "Bij ons is het heel moeilijk om die anderhalve-meter-maatregel te handhaven. Om die reden vragen klanten om de doos thuis te brengen."

Normaal worden dertien pakketten per week thuis afgeleverd. Nu zijn dat er zestig. Omdat de Voedselbank dat niet allemaal zelf kan bolwerken, is het Rode Kruis gevraagd om te helpen. Stan Wolswijk: "Het Rode Kruis heeft veel vrijwilligers in haar gelederen. Normaal staan wij op evenementen, maar dat ligt helemaal stil. Veel vrijwilligers willen nu zeker met dit coronavirus hulp verlenen."

In tegenstelling tot de rest van Nederland leveren supermarkten en boeren hier genoeg producten aan om de voedselpakketten te kunnen vullen. En van een massale toeloop van gezinnen die in financiële problemen zijn geraakt door de coronacrisis is bij Voedselbank Lelystad nog geen sprake. Visser: "We hebben drie tot tien mensen erbij gekregen bovenop de driehonderd vaste klanten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel