Poldertoren en carillon krijgen opknapbeurt

EMMELOORD • Ma 4 mei 2020 | 12:36 • Maandag 4 mei 2020 | 12:36

De Poldertoren in Emmeloord krijgt een opknapbeurt. Er is achterstallig onderhoud dat moet worden ingelopen. De gemeente Noordoostpolder trekt daar 383.000 euro voor uit.

Tegelijk met de renovatie wordt ook het carillon opgeknapt. Dat zou eigenlijk pas volgend jaar gebeuren, maar de werkzaamheden zijn vervroegd. Volgens de gemeente is dat nodig om schade te voorkomen aan onderdelen van het klokkenspel die recent een onderhoudsbeurt hebben gehad.

De wijzerplaten aan de buitenkant van de toren zijn overigens al in 2015 gerenoveerd.

In 2008 werd de Poldertoren van binnen grondig verbouwd. Op verschillende verdiepingen van de voormalige watertoren werden toen bedrijfs- en expositiesruimtes ingericht. Ook het trappenhuis werd opgeknapt. De renovatie kostte destijds 4 miljoen euro.

Restaurant Sonoy was na de renovatie een aantal jaren in de toren gevestigd. Op de benedenverdieping was een winkel en informatiepunt van de VVV. De laatste jaren is de toren alleen nog incidenteel in gebruik als stembureau.

Het is de bedoeling dat de toren op termijn weer wordt verhuurd. Volgens de gemeente zijn er een aantal geïnteresseerden die na de renovatie een ruimte in de toren willen huren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel