Aanleg nieuwe af- en oprit A6 ligt op schema ondanks coronamaatregelen

LELYSTAD • Ma 11 mei 2020 | 6:08 • Maandag 11 mei 2020 | 6:08

De aanleg van de nieuwe op- en afrit van de A6 bij Lelystad verloopt voorspoedig. Vanuit de richting Almere komt er een afslag bij, afslag 9. "De ontsluiting van Lelystad moet beter. Afslag 10 loopt voortdurend vast. Daarnaast willen we de bereikbaarheid van bedrijventerrein Larserpoort en het vliegveld verbeteren", vertelt gedeputeerde Jan de Reus.

Er komt alleen een afrit voor verkeer dat uit de richting Almere komt. Ook de oprit is er alleen richting de randstad. Volgens De Reus is het niet nodig een op- en afrit richting het noorden aan te leggen. "Wel wordt de weg die over de A6 ligt straks doorgetrokken richting het westen. Daarmee wordt de bereikbaarheid van de wijk Warande en Nationaal Park Nieuw Land een stuk beter."

Werken in coronatijd
De werklui die aan de nieuwe op- en afrit werken, moeten zich houden aan de coronaregels. "Het is voor ons ook wennen en zoeken naar de beste manier. Zo hebben we een extra schaftkeet neergezet en zorgen we dat er voldoende afstand gehouden wordt," zegt projectmanager Pim den Besten. "Ook komt iedereen apart naar de bouwplaats. Maar er is ook een duidelijk voordeel in deze tijd want het is rustiger op de weg. Daardoor zijn er veel minder files bij de wegwerkzaamheden en dat is veiliger voor iedereen". Vanwege de vele hardrijders zijn er wel vaak snelheidscontroles bij de werkzaamheden, waar de maximumsnelheid is verlaagd naar 70 kilometer per uur.

De basis van het viaduct over de A6 moet half juni klaar zijn. Het hele project loopt tot begin 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel