VVD: Kosten van verbouwing Bosbad beperken

EMMELOORD • Wo 13 mei 2020 | 8:50 • Woensdag 13 mei 2020 | 8:50

De geplande renovatie van het Bosbad in Emmeloord mag niet meer dan 5,5 miljoen euro kosten. Dat vindt de VVD in Noordoostpolder.

De gemeenteraad praat vanavond opnieuw over de verschillende mogelijkheden voor een verbouwing. Naast een plan van 5,5 miljoen voor noodzakelijk onderhoud en vervanging, is er ook een plan van 14 miljoen. Voor dat hogere bedrag zou ook de indeling van het zwembad veranderen en worden de recreatiemogelijkheden flink uitgebreid. Het Bosbad zou daarmee aantrekkelijker voor bezoekers worden.

Lastige tijden
De VVD vindt dat bedrag te hoog en hoopt dat ook andere partijen in de raad dat inzien. Fractievoorzitter Jasper van Os denkt dat er door de coronacrisis financieel lastige tijden aan zitten te komen. Ook is Noordoostpolder steeds meer geld kwijt aan de Jeugdzorg en de uitvoering van de Participatiewet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De VVD denkt dat de gemeente haar geld de komende jaren dan ook hard nodig heeft.

Meer omzet
Een aantrekkelijker Bosbad zou ook meer omzet kunnen genereren, maar hoeveel extra bezoekers er na de renovatie komen, is volgens de VVD lastig te voorspellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel