Niet elke gemeente staat sporten onder tent toe

FLEVOLAND • Vr 15 mei 2020 | 16:58 • Vrijdag 15 mei 2020 | 16:58

Niet alle sportschoolhouders in Flevoland mogen hun fitnessapparatuur buiten onder een tent neerzetten om hun klanten te bedienen. In Lelystad en Dronten is het geen probleem, maar in Zeewolde mag het niet.

Bij Leisure World in Dronten werden vrijdagmiddag de sporttoestellen naar buiten verhuisd. Ze zijn vrijdag begonnen met de bouw van een grote tent. Daar kunnen vanaf maandag de sporters in groepen aan hun conditie werken. Ook in Lelystad mogen sporters onder een tent trainen.

Sportschoolhouders in Zeewolde hebben daarentegen pech. Daar mag niet met de toestellen van de sportschool buiten getraind worden. Burgemeester Gorter wil nu samen met de andere gemeenten werken aan een gemeenschappelijke richtlijn.

Van de landelijke overheid mogen sportaccommodaties trainingen buiten weer hervatten. Binnen sporten is tot 1 september niet toegestaan.

Of het mag, hangt af van hoe streng de gemeente is. "Elke gemeente bepaalt zelf waarop gehandhaafd wordt", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel