Basisscholen De Goede Herder en De Lettertuin zetten eerste stap voor fusie

ALMERE • Za 16 mei 2020 | 10:26 • Zaterdag 16 mei 2020 | 10:26

De Almeerse katholieke basisscholen De Goede Herder in de Molenbuurt en De Lettertuin in de Bloemenbuurt willen op termijn fuseren. Daarom gaan de scholen vanaf 1 augustus nauwer samenwerken, eerst alleen op administratief niveau. Dat staat in een plan dat nu beoordeeld wordt door de gemeente Almere.

De scholen houden voorlopig hun eigen leraren en hun eigen gebouw. "Leerlingen en ouders merken daarom komend schooljaar nog geen verandering," zegt Maaike Huisman van de overkoepelende Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland Veluwe (SKOFV). Er kunnen wel leraren worden uitgewisseld bij bijvoorbeeld ziekte.

De fusie is vooral belangrijk voor De Goede Herder. "Die school is organisatorisch kwetsbaar," zegt Huisman. De Goede Herder heeft bijvoorbeeld een samengestelde klas met groepen 1, 2 en 3. "Die klas heeft in totaal twaalf kinderen. Als de leerkracht wegvalt, hebben drie groepen geen onderwijs."

Basisschool De Goede Herder presteerde in het verleden niet goed. Inmiddels zijn de leerachterstanden van kinderen weggewerkt, maar het aantal leerlingen is flink teruggelopen. Daarnaast komen er weinig nieuwe leerlingen, mede omdat de school in een wijk staat waarin weinig jonge gezinnen wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel