Basisschool heeft 'afhaalloket' voor huiswerk

ALMERE • Ma 6 april 2020 | 6:00 • Maandag 6 april 2020 | 6:00

"Het is geweldig dat je via ons afhaalloket toch even de kinderen kan zien. Je kan dan kletsen en kijken hoe het met ze gaat", zegt directrice Aletta Wijnsouw van basisschool De Olijfboom.

De Almeerse basisschool heeft een afhaalloket waar kinderen schoolwerk kunnen halen en inleveren. Elke maandagochtend kunnen kinderen of hun ouders bij een raam van de lerarenkamer een pakketje meekrijgen met daarin werk voor de hele week.

Kinderen gebruiken het liefst hun eigen boeken
"Natuurlijk kunnen kinderen op internet opdrachten maken, maar we merkten dat veel leerlingen toch graag in hun eigen werkboeken bezig zijn. Zeker voor de jongere kinderen is er ook niet veel lesmateriaal op internet”, vertelt Wijnsouw.

Om te voorkomen dat iedereen tegelijk het huiswerk komt halen wordt het op alfabetische volgorde van de achternaam van de leerling uitgedeeld. “Het werkt echt bijzonder goed. Het is nooit druk op het schoolplein en iedereen houdt voldoende afstand”

In de gaten houden
Huiswerk wordt na een week weer ingeleverd, zodat de docenten een beetje in de gaten kunnen houden of er wel iets wordt gedaan thuis. “Maar het allermooiste is toch wel dat je af en toe de kinderen weer even ziet. Daar kan ik echt van genieten”, zegt Wijnsouw

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel