Stella zat vastgebonden aan een boom: 'Wie doet zoiets?'

ALMERE • Ma 7 februari 2022 | 21:28 • Maandag 7 februari 2022 | 21:28

Afgelopen weekend is er in het Beatrixpark in Almere Stad een achtergelaten hond gevonden. Het dier zat vastgebonden aan een boom. Hond Stella is door de Dierenbescherming en politie naar het dierenasiel in Almere Buiten gebracht. Het gaat inmiddels beter met haar.

Een voorbijganger vond de verwaarloosde en vermagerde hond zondagochtend rond 10 uur en heeft de hulpdiensten ingeschakeld.

Veel verontwaardiging
De vondst van de hond leidde tot veel verontwaardiging op het Facebookaccount van de politie Almere West Poort. In nog geen tien uur tijd was de oproep "Wie kent mij?" al bijna zesduizend keer gedeeld en kwamen er zo'n 260 reacties binnen.

Zo reageert Petra: "Wie doet nou zoiets?" Daisy schrijft: "Hoe kun je zo'n weerloos beest dit nou aandoen?" Nancy zegt: "De tranen schieten in mijn ogen als ik dit zie".

'Verzwakt en ontzettend mager'
Naar omstandigheden gaat het goed met Stella, vertelt Susan Koppies van het Dierenasiel Almere. "Ze is nu veilig in het asiel en we zorgen goed voor haar." De hond is nog wel verzwakt en ontzettend mager. Daarom wordt er goed op haar voeding gelet. "We verwachten ook dat ze nog wel iets onder de leden heeft. Naast te weinig voeding denken we ook dat ze te weinig zorg heeft gehad."

Wel gechipt
Maar van wie de hond is? Dat is lastig te achterhalen. "De hond is gechipt", weet Koppies. Alleen is het een Duitse chip, waarbij alleen een nummer uit te lezen valt. Verdere informatie ontbreekt. "We kunnen eventueel nog contact opnemen met de Duitse chipmaker en kijken of we zo gegevens kunnen achterhalen, maar dat duurt een tijdje."

De verwachting is dat de hond er weer helemaal bovenop komt. Ze blijft nog wel een tijdje in het asiel, ondanks dat er al verschillende verzoeken zijn van mensen die Stella wel willen hebben. "Daar is het nu nog te vroeg voor", legt Koppies uit. "Ze moet eerst aansterken."

Mensen met tips over wie de eigenaar is, worden gevraagd zich te melden bij de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel