Onderwijsbond vreest voor kwaliteit onderwijs door lerarenproef

ALMERE • Ma 18 mei 2020 | 19:49 • Maandag 18 mei 2020 | 19:49

Mensen zonder lesbevoegdheid voor Almeerse schoolklassen zetten is een slecht idee. Dat vindt de Algemene Onderwijsbond. Minister Arie Slob gaf vorige week toestemming om "andere professionals" voor de klas te zetten. Het gaat om mensen die niet opgeleid zijn tot leraar. Dat is een manier om het lerarentekort tegen te gaan.

Mensen uit andere sectoren gaan straks ook voor de klas staan. Het gaat om één dag per schoolweek en ze mogen dan geen Nederlands, wiskunde of gymles geven. Alle andere lessen wel. De Algemene Onderwijsbond vreest hierdoor voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook bestaat bij de bond het idee dat het echte probleem - het lerarentekort - zo uit beeld verdwijnt.

Slechte timing
De Onderwijsbond zegt verder dat de timing van het besluit van de minister vreemd is. Volgens de voorzitter is juist tijdens de coronacrisis duidelijk geworden hoe belangrijk vakbekwame leraren zijn. Het is daarom volgens hem slecht om het signaal af te geven dat het beroep ook prima door niet-leraren gedaan kan worden.

Vier andere steden doen ook mee aan de proef. Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel