Almeerders balen van bergen snoeiafval in de straat

ALMERE • Wo 20 mei 2020 | 0:48 • Woensdag 20 mei 2020 | 0:48

Het snoeiafval uit Almeerse tuinen hoopt zich op; in diverse straten liggen bergen met struiken, takken en bladeren. Buurtbewoners klagen dat het groen niet wordt opgehaald.

De gemeente plaatst normaal gesproken blad- en snoeikorven. In de korven kunnen inwoners hun snoeiafval kwijt. Iedereen in Almere had zo'n korf in een straal van 300 meter rond het huis staan. Vanwege de coronacrisis zijn die niet geplaatst maar daar lijken veel inwoners lak aan te hebben. Eind maart bestond het probleem al, tot nu toe is het niet opgelost en lijkt het probleem alsmaar groter te worden.

Een bewoner van de Contrabasweg in Almere Muziekwijk is het zat

Grofvuil krijgt voorrang
Volgens wethouder Jan Hoek kan de afdeling afvalinzameling niet op volle kracht draaien door het corona-virus. Zo is er onderbezetting door zieke afvalophalers. Bovendien krijgt de inzameling van grofvuil voorrang boven groenafval. Hoek adviseert Almeerders om het het tuinafval naar één van de drie recycleperrons te brengen. De blad- en snoeikorven keren dit jaar niet meer terug.

De gemeente reageerde dit voorjaar al eerder op de grote bergen afval in Almere. Toen werd gezegd dat het ontbreken van een bladkorf geen uitnodiging is om het groenafval gewoon maar te dumpen. "Als je je groenafval niet kwijt kan, bewaar het dan in de tuin of wacht nog even met snoeien. We zien dat ook liever anders, maar we zitten in een uitzonderlijke situatie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel