Rover: touringcars inzetten voor bezoekers Walibi

BIDDINGHUIZEN • Vr 22 mei 2020 | 17:59 • Vrijdag 22 mei 2020 | 17:59

Het is volgens reizigersorganisatie Rover een probleem dat sommige musea en attractieparken wel weer open mogen, maar niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Walibi Holland in Biddinghuizen is daar een voorbeeld van.

Normaal pendelt buslijn 247 tussen station Harderwijk en Walibi Holland. Vervoerder Connexxion schrijft op Twitter dat de bus voorlopig niet rijdt omdat bezoekers vanwege de coronamaatregelen zoveel mogelijk met eigen vervoer naar het park moeten komen.

Woordvoerder Sanne van Galen van Rover zegt: ''Walibi is een voorbeeld van een attractie die helemaal niet bereikbaar is. Je kunt er niet komen. Het OV is geen uitje, maar Walibi wel.''

Touringcars de oplossing
Volgens haar heeft een groot deel van de bezoekers nog geen rijbewijs en moet er een oplossing komen. Ze denkt bijvoorbeeld aan de inzet van touringcars. ''Veel staan werkloos langs de kant omdat ze geen reizen hoeven uit te voeren en staan te springen om te helpen.''

De reizigersorganisatie voert momenteel veel overleg met de sector. Daar komt dit onderwerp ook aan bod.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel