Zaak tegen Almeerder die man neerstak kan verder als rapport PBC binnen is

ALMERE • Za 23 mei 2020 | 9:44 • Zaterdag 23 mei 2020 | 9:44

De strafzaak tegen een 49-jarige Almeerder die vorig jaar in Amsterdam op straat een man neerstak, kan doorgaan als het rapport van het Pieter Baan Centrum binnen is. Door coronamaatregelen duurde het maken van het rapport langer dan verwacht. De zaak zal 23 juni inhoudelijk worden behandeld. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Amsterdam bij de vierde voorbereidende zitting.

De steekpartij op 5 juli in het centrum van Amsterdam werd gefilmd en verspreid via internet. De Almeerder kreeg ruzie met een 29-jarige man. De verdachte had op dezelfde dag ook nog iemand met een mes bedreigd in Almere.

De verdachte is in het Pieter Baan Centrum zes weken lang geobserveerd. Dat persoonsonderzoek is klaar, maar de officier van justitie heeft het rapport zelf nog niet. Een week voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak wordt het rapport naar de rechtbank gestuurd.

De advocaat van de Almeerder merkte direct op dat dit lastig is. Dat rapport kan ook vragen oproepen die misschien niet in een week te beantwoorden zijn. De officier beloofde zijn best te doen om het rapport eerder te krijgen.

De zaak gaat verder op 23 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel