Opening laatste expositie Galerie de Paardenstal

ESPEL • Za 23 mei 2020 | 17:39 • Zaterdag 23 mei 2020 | 17:39

Na 12,5 jaar stopt Galerie de Paardenstal in Espel ermee. De expositie zou tijdens het Tulpenfestival groots worden geopend, maar werd door de coronacrisis tot deze zaterdagmiddag uitgesteld.

Bezoekers konden in kleine groepen een vaste route door de galerie en de beeldentuin volgen. Pompjes met ontsmettende handgel stonden op verschillende plekken in de boerderij.

Ada en Bob Burg worden een jaartje ouder en besloten dit jaar de laatste expositie te organiseren. Het runnen van een galerie is zwaar werk, legt Ada Burg uit. "Je bent er zeven dagen in de week mee bezig." Aan het onderhouden van de beeldentuin hebben ze een dagtaak. "Het gras knippen, snoeien, vooral in de zomer was ik er de hele dag mee bezig", vertelt Bob Burg.

Omdat ze ook wel eens een dagje vrij willen zijn, besloten ze te stoppen met de galerie. Tot hun spijt hebben ze geen opvolger kunnen vinden.

Tot en met augustus is de expositie 'Grande Finale' bij de galerie te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel