Raadsvergadering gestaakt na verbindingsproblemen

NOORDOOSTPOLDER • Do 28 mei 2020 | 20:41 • Donderdag 28 mei 2020 | 20:41

De digitale vergadering van de gemeenteraad van Noordoostpolder is donderdagavond gestaakt vanwege verbindingsproblemen.

De 29 raadsleden zouden onder meer spreken over de verbouwing van het Bosbad, de komst van de testbaan van de RDW naar Marknesse en de afsluiting van een weg op bedrijventerrein De Munt bij Emmeloord. Ook stonden er moties op het programma over onder meer de kwaliteit van internet op het azc en de opvang van vluchtelingenkinderen uit Griekenland.

Maar zover kwam het niet, want al bij het eerste agendapunt stelde Denise van Sluijs van de SP vast dat het voor mensen buiten het gemeentehuis niet meer mogelijk was om de vergadering via internet te volgen. De vergadering was nog wel zichtbaar voor kijkers die vanaf het begin van de partij waren. Maar wie iets later wilde inhaken, kreeg een foutmelding. Ditzelfde probleem deed zich maandagavond tijdens de raadsvergadering ook al voor.

Omdat de technische problemen niet op te lossen waren, is besloten de vergadering te staken. De burgemeester nam dit besluit, omdat raadsvergaderingen in Nederland openbaar te volgen moeten kunnen zijn. De vergadering is nu verplaatst naar dinsdag en zal dan om 19 uur beginnen.

Overigens lijken de problemen los te staan van het digitaal vergaderen. Maandag waren raadsleden fysiek in het gemeentehuis aanwezig en toen viel de verbinding ook uit.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel